header banner
Default

I Nordirland trykker selv Danske Bank pengesedler


Med købet af den gamle Northern Bank i Nordirland fik Danske Bank retten til at trykke sine egne penge.

Danske turister i Storbritannien vil i højere og højere grad møde et mærkværdigt syn, når de henter sig britiske pund i kontanter. Sedler med Danske Banks logo på.

Det er resultatet af Danske Banks køb af den 208-år gamle Northern Bank, Nordirlands ældste, i 2004. Northern Bank havde nemlig den ære at have fået lov til at trykke penge af den engelske krone.

- Det er meget normalt for os, at bankerne selv trykker pengesedlerne. Men vi ved godt, at det er mærkeligt for skandinaver at se det.

- Specielt når de kommer på ferie i Nordirland og ser Danske Bank trykt på pengesedlerne over det hele, siger kommunikationschefen i Danske Banks nordirske forretning, Simon Little.

Banken bestemmer selv motivet

VIDEO: How to Download Danske Bank Statement IN DENMARK | Danske Bank Statement Copenhagen
Research Rocks

Fire nordirske banker har siden 1929 måttet trykke deres egne sedler. I 2014 ændrede Danske Bank brandet for Northern Bank, så det fik Danske Banks logo og visuelle udtryk.

Siden da har banken trykt pengesedler med bankens eget logo på, og langsomt men sikkert spreder de sig over hele Storbritannien.

Banken bestemmer selv, hvad der skal være på sedlerne, men valgte at holde sig til klassiske valg i form af kendte erhvervspersoner som Harry Ferguson, der opfandt traktoren.

- Det har vi altid gjort, og vi besluttede at fastholde den tradition, siger Simon Little.

Sedler trykt af Danske Bank er så godt som ligestillede med sedler trykt af Storbritanniens nationalbank, Bank of England.

- Det fortæller, at vi er vigtige

VIDEO: How Danske Bank's Estonia branch became a pipeline for dirty money
Financial Times

De kan bruges over hele Storbritannien, men bankerne skal have værdier tilsvarende de trykte sedler liggende i nationalbanken. Det er også nationalbanken, der bestemmer, hvor mange der må blive trykt.

- Det giver ingen problemer. Nogle gang veksler folk deres nordirske sedler til britiske, når det tager til London, så taxachaufføren ikke pludseligt siger nej til deres penge, fordi han ikke ved, at de er gyldige.

- Men de er gyldige, og hvis man forklarer det, tager de imod dem, siger Simon Little og afslutter:

- For os er det god reklame. Det fortæller, at vi er vigtige for Nordirland og Nordirlands økonomi. Og så ser folk vores logo hele tiden, når de bruger penge.

Sources


Article information

Author: Austin Galloway

Last Updated: 1702556762

Views: 901

Rating: 3.7 / 5 (62 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Austin Galloway

Birthday: 1919-11-22

Address: 28291 Natasha Grove Suite 332, Port Randallbury, WA 72360

Phone: +4733589616216541

Job: Blockchain Developer

Hobby: Card Games, Playing Guitar, Woodworking, Surfing, Beekeeping, Camping, Arduino

Introduction: My name is Austin Galloway, I am a Colorful, valuable, rich, capable, important, welcoming, accessible person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.